HISTORIE

HISTORIE

Viborg Atlet Klub blev stiftet 11. november 1929, men den dato var langt fra starten på boksesportens indtog i Viborg.

Allerede omkring århundredeskiftet var boksning på programmet i blandt andre Idrætsforeningen Skjold, Viborg Garnisons Underofficersforenings sportsafdeling og Viborg Fodsportsforening. Specielt i VFF blev der dyrket en del boksning.

Boksekunsten var kommet til Danmark først i 1880erne, hvor den kendte gymnastikpædagog Poul Petersen, der havde lært boksekunsten af en fransk artist, uddannede seks sergenter. Det førte til oprettesen af den første bokseklub i Danmark, Københavns Atlet Klub, i 1888.

Fra omkring 1920 blev boksningen trænet mere seriøst i Viborg FF, og klubben deltog i flere mesterskaber under Jysk Amatør Bokseunion, der blev stiftet i 1918, tre år efter starten på DABU.
I september 1929 samledes endnu en gang en kreds af bokseinteresserede med det formål at starte en ny klub. Det resulterede i en stiftende generalforsamling den 11. november 1929, hvor Viborg Atlet Klub endelig blev en realitet.

Træningsfaciliteterne var ikke de bedste fra VAKs start, der ligesom byens øvrige idrætsforeninger havde svært ved at råbe byrådet op. Det gjorde det ikke nemmere for bokseklubben, at sporten ikke var særlig populær i nogle af byens lidt ”finere” kredse.

De første træningslokaler havde klubben i gården bag Cafe Børsen i Gravende hos malermester Aage Andersen. Lokalerne var primitive og badeforholdene bestod i en udendørs vandpumpe. Siden flyttede træningen til lokaler i gården bag det senere Sidki overfor landsarkivet, hvor det var snedker S.C.Christensen, der lagde lokaler til.

Mere ordnede træningsforhold blev der, da træningen blev flyttet til Søndermarkens skole. Den lå dog lidt for langt uden for byen, og sidst i trediverne lykkedes det at få plads på Østre Skole, og senere på den nybyggede Vestre Skole, hvor VAK kom til at holde til i mange år, frem til at klubben fik sine egne lokaler på Falkevej 3, i 1974.

I begyndelsen af 1974 kaster man sig for alvor ud i arbejdet med at realisere en gammel drøm om at få eget boksecenter. Klubben havde en sund økonomi indtjent på bankospil disse penge blev brugt til købet. Men alligevel var det en stor mundfuld at købe bygningerne. Alt faldt på plads, og VAK kunne overtage bygningen 1.juli, og gå i gang med at indrette det til et moderne boksecenter.

Mange klubledere og trænere har rost vores boksecenter,

”Det er virkelig herligheder, VAK har skabt. Kun få af landets bokseklubber har forhold, der kan måle sig med dette. Der er indrettet et dejligt stort lyst træningslokale, hvor der kan opstilles bokseringe. I tilknytning hertil alle de lokaler, der kan skabe rammerne om et godt klubliv.”
Netop de gode rammer er fundamentet for udvikling af gode boksere. Klubben har 9 dygtige trænere som mandag – onsdag og torsdag giver bokserne sved på panden med en alsidig træningsprogram udover bokseholdet tilbyder klubben også boksemotionstræning.

Klubbens vision er at udvikle gode tekniske bokser. VAKs bokser har siden klubbens start i 1929 fostret en lang række af mestre ved både de Jyske og Danske mesterskaber både for junior og senior udover disse mestre har klubben også haft en Nordisk mester samt deltager ved de militære mesterskaber.

VAK er en veldreven klub med en god ledelse og dygtige træner. Klubben har velholdte lokaler, et godt og sundt foreningsliv bundet godt sammen af gode medlemmer, en forening der har som mål at alle skal have det rart i klubben. VAK er en klub der også har plads til dig.